אלרגיה בהריון גוררת שאלות ותהיות רבות עקב הפחד מפני טיפול והשפעתו על העובר המתפתח.
לפעמים דווקא בתקופת ההיריון, מתפרצות אלרגיות שונות, סביבתיות (אלרגיה לאבק, דשא, בעלי חיים ועוד) ואלרגיות למזון (מוצרי חלב, אלרגיה לביצים וכו'), אשר מעמיסות עוד קשיים על תקופה שהיא בלאו הכי רגישה.
כמו כן, ישנן נשים אשר ידועות כאלרגיות, ובעונות השנה המתחלפות כאשר הן סובלות מתסמיני האלרגיה, הן אינן יכולות לקבל את אותו הטיפול שאליו התרגלו.
אלרגיה בהיריון – תסמינים
מקור תסמיני האלרגיה אשר באים לידי ביטוי בהופעת פריחה מקומית או מפושטת, הוא בשל מספר גורמים. פריחה במהלך ההריון יכולה להיות עקב סיבה לא ידועה כתוצאה מהריון או מסיבות זיהומיות, כמו הרפס או דלקת אחרת. תסמינים אלה, ייעלמו לרוב לאחר הלידה.
כאשר מתבטאת אלרגיה לאחד האלרגניים, הטיפול בה יהיה שונה וימשך גם לאחר הלידה. הוא יכלול לרוב תסמינם נוספים. במקרים מסוימים אלרגיה יכולה להחריף ולגרום ללידות מוקדמות.
הגורמים לאלרגיה
אלרגיה בהריון יכולה להתפרץ עקב גורמים שונים ושינויים החלים בגוף דווקא בזמן זה. עם זאת, נשים רבות יודעות על קיומה של אלרגיה, שפעמים רבות מתפרצת ביתר שאת בזמן הריון. נשים אלה יכולות לנסות לאבחן את כל אותם גורמים אלרגניים כאשר הן מתכננות את ההיריון, ולחזק את מערכת החיסון שלהן. סימני האלרגיה הינם אלרגיה בעיניים, התעטשות, נזלת כרונית, קושי בנשימה וצפצופים.
אם מתגלה אלרגיה ממקור לא ידוע בזמן ההיריון, לרוב לא ייעשו תבחיני עור בזמן זה. ההמלצה היא לנסות להפסיק את הגרד או התסמינים האחרים באמצעות תרופות ומשחות מותרות. כדאי לקבל ייעוץ בדבר אלרגיות אלה ודרך הטיפול בהן מרופא מומחה במרפאת אלרגיה. האלרגנים המתגלים בתקופת ההיריון, דומים לאלה המתגלים באוכלוסייה הכללית וכוללים אלרגיה לצמחים, בעלי חיים, קרדית האבק ומזונות שונים.
מניעת האלרגיה
אין כיום טיפול אשר יכול למנוע לחלוטין את האלרגיה. באם האישה התחילה טיפול בחיסונים אשר הראו יעילות, קרוב לוודאי שהיא תוכל להמשיכו גם בתקופת ההיריון. אולם תהליך ההיריון והשינויים הקורים בו, הינם זמן מתאים להתחלת הרגלים חדשים.
האישה האלרגית יכולה לסגל לעצמה הרגלים תזונתיים בריאים יותר, כך להסתמך יותר על פירות וירקות, חיטה מלאה, הורדת כמויות הסוכרים והפחמימות. כמו כן, כדאי להפחית ולהמעיט באכילה של מזונות אשר ידועים כאלרגניים, גם אם לא ידועה אלרגיה ספציפית אליהם כמו למשל שומשום, מוצרי חלב, פירות טרופיים, בוטנים ואגוזים.
לחיזוק מערכת החיסון, כדאי לנסות טיפולי רפואה משלימה או הירגעות, כמו מדיטציה או יוגה להריון. אפשר לשלב, במסגרת זו, גם דמיון מודרך ומזונות אשר משרים תחושה טובה. כמו כן, רצוי לקחת תוספי מזון שונים אשר ידועים ביעילותם כמחזקי מערכת חיסון.
אם ידועה אלרגיה סביבתית לעונות השנה, על מנת למנוע את הספק, כדאי לתכנן את ההיריון כך שהתקופה הקריטית תצא בסוף ההיריון או בשלביו המתקדמים, ולא בתחילתו. אין ספק, כי תכנון זה הוא לא תמיד מציאותי או אפשרי מכל סיבה שהיא.
טיפול באלרגיה בהריון
כיום, ישנם טיפולים ותרופות רבות אשר יכולות לשמש גם בזמן הריון. ככל ששבוע ההיריון מאוחר יותר, כך כמות התרופות אשר אפשר לקחת גדול יותר. עם זאת, לפני כל טיפול אלרגי, יש להיוועץ עם רופא אלרגיה על מנת שירשום את המלצתו בדבר בטיחות התרופה בזמן הריון.
במקרים של תסמיני אלרגיה מתונים יחסית, אפשר לנסות למצוא טיפולים משלימים או עזרים טבעיים מתחום הרפואה ההוליסטית. הרפואה הקונבנציונלית יכולה להציע טיפול במשאפים כמו בודיקורט וטיפול באנטי היסטמינים כמו אהיסטון או פניסטיל.
אולי יעניין אותך גם:
אחד הסיכונים לביצוע הפלה – אלרגיה לחומר המרדים. חשוב לדעת